Utbilda Dig till Diplomerad Klassisk Bindvävsmassör!
Steg 1 Grundutbildning

Steg 2 Fördjupning

Steg 3 Avancerad & Diplomering • Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs. Däremot är ett genuint intresse av att hjälpa och stötta andra människor och dig själv en självklarhet.
  Du förväntas att aktivt delta under kursdagarna. 100 % närvaro är ett krav. Du måste också sätta av tid för hemstudier och praktik mellan utbildningstillfällena. Du kommer att få öva mycket under utbildningsdagarna, samt ta emot behandlingar själv, vilket är en viktig del i utbildningen.
 • Kostnad: 17 995 kr (inkl. moms) Avbetalningsmöjligheter finns via Zaver. Ränta + avgifter tillkommer.
  Skriv ett meddelande till mig via meddelanderutan när du anmäler dig så återkommer jag till dig med mer information.
 • Sista anmälningsdag: 23 december
 • Sista betalningsdag: 8 januari
 • Anmälan är bindande


 • Jag tar emot max 4 deltagare per utbildning för att alla ska  få  maximalt med tid och utrymme för att träna, fråga och lära!
 • Efter avslutad utbildning, och vid godkända diplomeringsuppgifter, erhåller du diplom som 
  Diplomerad Manuell Lymfmassör


  • Jag utbildar i den Klassiska Bindvävsmassagen som skapades av Elisabeth Dicke, med det ursprungliga utbildningsmaterialet från Herman Helmrich, läkaren som fick i uppgift av E Dicke att starta en skola i denna fantastiska metod. Detta är en mycket välbeprövad behandlingsmetod som ofta mycket snabbt ger rörelsefrihet och smärtlindring, och återställer det fria flödet i kroppen. 


  Utbildning i Klassisk Bindvävsmassage 
  enligt Elisabeth Dicke  Utbildningens längd:

  12 lärarledda dagar


  Kursdagar: Lördag - Tisdag

  Tider: 11.00 - 17.30 och 10.00 - 17.00


  Kurstillfällen:

  Steg 1 Grundutbildning 8, 9, 10, 11 februari

  Steg 2 Fördjupning 15, 16, 17, 18 mars
  Steg 3 Avancerad och Diplomering 12, 13, 14, 15 april  Klassisk Bindvävsmassage är en behandlingsform som effektivt löser upp förtätad bindväv, vilket leder till ökad rörlighet, förbättrad cirkulation och smärtfrihet. I denna utbildning kommer Du att lära dig ett flertal behandlingar för att lösa upp och balansera en mängd tillstånd.  • Utbildningen är både teoretisk och praktisk. Stor vikt läggs vid den praktiska delen, men också vid bemötande och terapeutiska aspekter.   • Steg 1 Grundbehandlingarna
    Du kommer lära Dig de viktiga Grundbehandlingarna som är förutsättningen för alla övriga behandlingar.
    Efter detta steg kommer du kunna behandla olika tillstånd såsom till exempel huvudvärk, skulder- och axelproblem, hals- och nackbesvär.
    Du kommer också kunna kombinera de olika behandlingarna på en mängd olika sätt beroende på din klients behov.


   • Steg 2 Fördjupning i Klassisk Bindvävsmassage
    I Del 2 lär du dig bland annat att behandla bröstkorg, buk, lår- och höft samt ben.


   • Steg 3 Avancerad del samt Diplomering 
    Nu lär du dig bland annat Behandling av ärrvävnad, Specialdrag för ett flertal olika tillstånd, vi går igenom behandlingsupplägg för olika tillstånd.
     


   • Efter godkända diplomeringsuppgifter får du nu diplom som Diplomerad Klassisk Bindvävsmassör och du har nu en stor kunskapsbank av en mängd behandlingar som kan kombineras för att exakt passa Din klients behov!